PRIJAVA

 

LOKALNA PRIJAVA

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

Raziskovanje o strukturi plače

Splošno

AJPES izvaja štiriletno statistično raziskovanje o strukturi plače za potrebe Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Zadnje zbiranje podatkov je bilo izvedeno v letu 2015. Raziskovanje je predpisano z Letnim programom statističnih raziskovanj.

Z raziskovanjem se zbirajo podatki o plačah in drugih prejemkih za mesec oktober (kot reprezentativni mesec) in podatki o plačah in drugih prejemkih za celotno leto. Raziskovanje je usklajeno s poenotenim raziskovanjem o strukturi plače (Structure of Earnings Survey), ki ga vsake štiri leta izvajajo države članice Evropske unije. Prilagojeno je zahtevam uredb Evropskega sveta in Evropske komisije, hkrati pa so v njem upoštevane lastnosti slovenskega trga dela. Namen raziskovanja je za slovenske načrtovalce politike plač in zaposlovanja pridobiti mednarodno primerljive podatke o strukturi plače na slovenskem trgu dela in prikazati vpliv posameznih komponent plače na njeno višino.

Zavezanci za poročanje

Podatke za raziskovanje morajo predložiti pravne osebe in njihove enote v sestavi ter registrirane fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec s strani SURS.

Poročanje podatkov o strukturi plače za leto 2018 bo potekalo v elektronski obliki na vprašalniku ZAP-RSP prek spletnega portala AJPES. Poročevalci posredujejo podatke z neposrednim vnosom v aplikacijo SES ali z uvozom XML datoteke. 

Rok za predložitev

Raziskovanje je štiriletno. Poročanje podatkov o strukturi plače za leto 2018 (vprašalnik ZAP-RSP, ki se poroča prek spletne aplikacije SES (Structure of Earnings Survey) na portalu AJPES), bo potekalo od 15. 5. do 7. 6. 2019. Rok je podaljšan do 3. 7. 2019.

Ali ste zavezanec

Ali ste zavezanec za poročanje?

Z vpisom matične številke v spodnji program lahko preverite, če je poslovni subjekt zavezanec za poročanje podatkov.

 

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?