PRIJAVA

 

Registrirani uporabniki
Še niste uporabnik? Registrirajte se.

Točka VEM

Splošno

Izpostave AJPES so najbolj obiskane točke VEM, ki strankam nudijo informacije in pomoč v postopkih registracije družb z omejeno odgovornostjo in samostojnih podjetnikov. Točke VEM (vse na enem mestu) so mesta, prek katerih stranke:

vlagajo vloge za registracijo samostojnih podjetnikov in njihovih delov (vpis s.p., vpis sprememb in izbris),

  • vlagajo vloge za registracijo družb z omejeno odgovornostjo in njihovih delov (vpis d.o.o. in vpis enostavnih sprememb),
  • overijo izjavo lastnika objekta, da družbi z omejeno odgovornostjo dovoljuje poslovanje na določenem poslovnem naslovu,
  • vlagajo vloge za prijavo davčnih podatkov, za identifikacijo za namene DDV, za prijavo v obvezna socialna zavarovanja, za pridobitev obrtnega dovoljenja, za prijavo potreb po delavcih pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, če so gospodarske družbe ali samostojni podjetniki.

Izpostava AJPES kot točka VEM samostojnim podjetnikom in družbenikom d.o.o. pripravi predlog za vpis v register in pomaga izdelati listine, ki jih je treba priložiti predlogu. Predlog z vsemi prilogami nato v elektronski obliki v imenu podjetnika ali družbenikov posreduje v sistem e-VEM.

Druge vloge (za vpis sprememb, ki se ne štejejo za enostavne in izbris) d.o.o. ter vloge za druge subjekte vpisa v sodni register (d.d., d.n.o., k.d., zavodi, zadruge, agencije itd.) stranke oddajo pri notarju.
OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Spletni portal uporablja piškotke za izboljšanje delovanja spletnih storitev. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?